Google
 

Monday, June 17, 2013

Kereta Proton Saga SV hanya RM33,438

MOHD. KHAMIL (empat dari kiri) bergaya di sisi Proton Saga SV varian baharu yang dilancarkan di pusat pameran Proton Edar Platinum Mutiara Damansara, Petaling Jaya semalam.
PETALING JAYA – Syarikat pengeluar kereta nasional, Proton memperkenalkan varian Saga terbaharunya, Saga Super Value (SV) yang diyakini mampu dimiliki oleh sebahagian besar rakyat di negara ini kerana harganya yang lebih rendah berbanding dengan model Saga sebelum ini.
Harga model Saga SV dijual pada harga bermula RM33,438 hingga RM36,888 dan model tersebut lebih murah kira-kira RM5,000 berbanding harga model Saga FL Standard.
Model Saga FL Standard sebelum ini ditawarkan pada harga RM38,361 hingga RM41,811 seunit.
Pengerusi Eksekutif Proton Holdings Berhad, Tan Sri Mohd. Khamil Jamil berkata, langkah memperkenalkan model Saga SV itu seiring dengan langkah kerajaan yang mengumumkan penurunan harga kereta secara berperingkat-peringkat baru-baru ini.
“Model mampu milik ini merupakan satu lagi komitmen Proton untuk menyediakan kereta yang bukan sahaja praktikal malah turut dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan yang dipertingkatkan bagi memenuhi kehendak pelanggan.
“Walaupun dijual dengan harga yang lebih rendah, varian ini mempunyai nilai kenderaan lebih tinggi seperti memiliki dua beg udara untuk pemandu dan penumpang hadapan, sistem penggera serta ciri-ciri keselamatan lain,” kata pada sidang akhbar selepas majlis pelancaran Saga SV di pusat pameran Proton Edar Platinum Mutiara Damansara di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0616&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz2WQizxWru 
Hakcipta terpelihara 


source

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Click This Ad