Google
 

Tuesday, December 29, 2009

Cute Cleaner

video

Real Ghost in Car

Kesahihan video ini tidak dapat dipastikan sama ada betul atau tidak. Tonton dan anda nilaikan sendiri..tapi memang seram beb...kalau nak lagi seram, tgk sorang2 tengah malam pakai headphone ...hehe

Saturday, December 26, 2009

Goodyear Formula Drift Malaysia 2009

Nahas Bas Sani Ekspress


IPOH: Sepuluh penumpang maut manakala dua lagi cedera dengan seorang daripadanya parah apabila bas dua tingkat Sani Express terbabas dan melanggar pembahagi jalan di KM272.8, Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) arah utara, kira-kira lapan kilometer selepas Plaza Tol Ipoh Selatan, awal pagi ini.


Ketua Polis Trafik Negeri Supt Wan Abdullah Ishak berkata mereka yang terbunuh dalam kejadian jam 1 pagi itu adalah Shaharin Mohd Nor, 61, dan Supiah Adam, 46, kedua-duanya dari Taman Setia, Klang, Selangor; Musa @ Ismail Abdullah, 64, dari Gurun, Kedah; Mohd Shukri Mohd Ali, 22, dari Sungai Besar, Selangor dan Noor Jasmi Noordin, 25, dari Kangar, Perlis.Mohd Bilal Osman, 22, dari Sungai Besar, Selangor; Ng Kah Kit, 14, Ng Poh Ngoh, 23, dari Alor Setar, Kedah dan Sharifah Raheel Al-Junid Syed Harun, 21, dari Sungai Petani, Kedah.


Bercakap kepada pemberita di sini hari ini, katanya identiti mangsa terakhir iaitu seorang wanita yang dipercayai berbangsa Melayu masih belum dikenal pasti.Wan Abdullah berkata penungpang yang cedera parah dikenali Md Razip Fadzir, seorang anggota tentera manakala penumpang yang cedera ringan ialah Siti Munira Hashim, 30, dari Langgar, Kedah.Katanya kedua-dua penumpang yang cedera kini dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini manakala kesemua mangsa yang maut juga dibawa ke hospital yang sama untuk bedah siasat.


Wan Abdullah berkata semua yang terbunuh dan cedera merupakan penumpang yang duduk di tingkat bawah bas dua tingkat berkenaan manakala semua penumpang di bahagian atas serta kedua-dua pemandu bas tidak mengalami kecederaan.Beliau berkata bas ekspres itu berlepas dari Klang, Selangor pada 9 malam tadi menuju ke Kangar dan membawa 48 penumpang."Di tempat kejadian, bas itu tiba-tiba terbabas lalu merempuh pembahagi jalan di sebelah kiri lebuh raya. Ia kemudiannya melantun serta merempuh pula pembahagi jalan di sebelah kanan lebuh raya sebelum berhenti," katanya.


Beliau berkata besi daripada pembahagi jalan yang menusuk masuk ke dalam bas selepas rempuhan yang pertama (rempuhan di sebelah kiri) menyebabkan kematian dan kecederaan penumpang berkenaan.Wan Abdullah berkata pemandu yang memandu bas ketika kemalangan itu telah ditahan polis bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


Difahamkan pemandu yang ditahan itu baru sahaja mengambil giliran memandu selepas bas itu berhenti di Hentian Sebelah, Simpang Pulai dekat sini sebelum kejadian.Sementara itu, seorang daripada penumpang yang terselamat, Marziana Mahmud, 24, mendakwa pemandu bas tersebut kelihatan mengantuk sebelum kemalangan tersebut."Bas dipandu dalam keadaaan tidak stabil, terhoyong-hayang ke kiri...kanan sebelum kejadian," dakwa penjawat awam itu yang duduk di bahagian depan di tingkat atas bas berkenaan.


sumber: metro

Tuesday, December 22, 2009

Sunday, December 20, 2009

KISAH FERRARI , EVO 7 DAN KELISA

KISAH FERRARI , EVO 7 DAN KELISA

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kelisa tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya,pemilik kelisa tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta evo 7 berhenti di sebelah kelisa tadi.

" Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap pakcik tu simple aje....
"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie bagi idea.
"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam"
"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kelisa didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye. dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat evo7.apa lagi,jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie...lupa la pulak dia dengan kelisa org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.
Vrooommm......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah 250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah ferrari,sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah kelisa biru tengah cucuk angin evo7 tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!'

Saturday, December 19, 2009

Perdana VRG






Source: pmc and g spray work

Tuesday, December 15, 2009

Friday, December 4, 2009

Proton Arena in Australia



Lamborghini Revention














lamborghini revention

Stuck...





Fuel Saving Methods

CAR MAINTENANCE
Engine:
-Engine to be in good condition and tuned up
-Spark plugs must be in good condition.
-Regularly serviced, as per recommended intervals.
-Dirty air cleaners restrict air flow into your engine.
-Wheel Alignment & Tyre Pressure
-Wheels must be properly aligned
-Tyre pressures must be correct. Under-inflated tyres will result in poor fuel consumption.
-Wider tyres use more fuel.


DRIVING ECONOMICALLY
-Minimise engine idling
-A running engine in a stationary car gets zero kilometres per litre.
-Do not place foot on clutch (MT)
-Be gentle with your right foot
-Accelerate gently. Excess fuel pumped into the cylinders gets blown out through the exhaust.
-Keep the engine revolutions low; find the ‘sweet spot’ in your engine. (usually around 2,000 rpm)
-Try to keep RPM below 2,000 rpm.
-Minimise ‘lugging’ (rpm too low)
-Anticipation
-Anticipate traffic situations, lift off when approaching traffic lights – minimise your braking.
-Get to 4th gear ASAP (AT)
-Driving too slow will cause transmission downshift.
-MT – Get to 5th gear ASAP
-Driving too slow causes ‘lugging’
-Minimise weight
-Do not carry unnecessary weight in your vehicle.
-Air-conditioners need fuel
-Run with air-cond off when the weather permits.
-Minimise weight
-Do not carry unnecessary weight in your vehicle.

Soource: kerete.info

Thursday, November 19, 2009

Monday, November 9, 2009

Friday, November 6, 2009

Perodua MPV Pictures Collection

Cadangan periksa kereta 15 tahun dibatal

Cadangan periksa kereta 15 tahun dibatal
Nov 6, 09 6:57pm

Kerajaan menarik balik cadangan mewajibkan kereta yang berusia 15 tahun ke atas, melalui pemeriksaan mandatori tahunan untuk memperbaharui cukai jalan.

Keputusan tersebut dibuat setelah mengambil kira pandangan rakyat dan selaras dengan konsep rakyat didahulukan.

Demikian menurut Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) hari ini.

Menurutnya, kerajaan telah menerima banyak aduan sejak cadangan tersebut diumumkan.

"Kerajaan telah menerima banyak aduan dari orang ramai yang rata-rata tidak bersetuju dengan langkah pemeriksaan mandatori tahunan ini," kata kenyataan itu.

Pada 28 Oktober lalu, MITI mengumumkan Dasar Automotif Nasional (NAP) termasuk dasar tempoh jangka hayat Kenderaan. - Bernama

Toyota Passo Sette Specification Video

Spot the specification difference with the new Perodua MPV. I am wondering if Perodua can put all the same specication in their MPV.

Thursday, November 5, 2009

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Click This Ad